Catalogue Number One

Introductie van de Actium lettertypefamilie. En de Mafia.

Wat te doen als je teveel te melden hebt maar te weinig pagina’s beschikbaar? Kill your darlings. Naast het eenvoudige doel dat het gewoon een letterproef moet zijn, zodat collega grafisch ontwerpers kunnen controleren of het gepubliceerde lettertype zou werken voor hen of niet, is het boekje ook ons visitekaartje. Het introduceert wie we zijn, wat we doen, enzovoort. Met slechts ruimte voor een tiental pagina’s hebben we een ‘best of album’ gemaakt.

Multidisciplinair

Onze letterproef: een in-house productie van concept, art direction, copywriting, grafische vormgeving, typografie and letter ontwerp. Yep, we hebben het allemaal gedaan! Procesdetails.

De details zijn niet slechts details. Ze maken het ontwerp.

Dit boek ontwerp is een perfect voorbeeld van onze obsessieve aandacht voor detail. We zijn op zoek geweest naar het creëren van de perfecte afwerking door het zoeken naar de juiste kleuren en papier voor druk. Inkten werden speciaal gemengd en werken alleen op het gekozen papier. De helft van het papier heeft een gecoate én ongecoate kant, waardoor uiteindelijk een kwart van de inhoud verspreid door het boekje glanst. Dit geeft de letterproef een verrassende tactiliteit – maar nog belangrijker zorgt het voor een betere evaluatie van het lettertype, omdat het laat zien hoe de fonts werken op glad papier en oneffen oppervlak. Ten slotte werden de boeken handmatig gevouwen en gebonden, omdat het simpelweg te ingewikkeld was voor machines. Echt.

Ontvang een exemplaar en ervaar onze hoge standaard.

De letterproef is gedrukt in een beperkte, genummerde oplage en gepubliceerd door de legendarische Uitgeverij de Buitenkant.

Exemplaren beschikbaar zolang de voorraad strekt.